Oficjalne forum polskiej krypto waluty - Polcoin

Hydepark => Wszystko i nic => Wątek zaczęty przez: darex9 w Październik 04, 2015, 11:36:39 am

Tytuł: cgminer
Wiadomość wysłana przez: darex9 w Październik 04, 2015, 11:36:39 am
Witam

Czy mógłby mi ktoś pomóc co trzeba wpisać w pliku .bat żeby pracował z koparkami USB różnych producentów..Chodzi mi o 2 koparki Bi*Fury i Antminer U3.
Żeby odpalić U3 mam wpisany coś takiego

 
Cytuj
cgminer.exe --bmsc-options 115200:0.57  -o stratum+tcp://pool.polcoin.pl:6000 -u user.górnik1 -p **** --bmsc-voltage 0800  --bmsc-freq 1286

 i koparka sobie kopie ,ale nie wykrywa Bi*Fury i jak na razie udało mi się odpalic Bi*Fury twożąc kolejny plik .bat w drugim cgminer i go odpalić wpisując

Cytuj
cgminer.exe -o stratum+tcp://pool.polcoin.pl:6000 -u user.górnik2 -p ****

 Wszystko by było ok,ale często ten drugi cgminer przestaje działać i program się zamyka.
Tytuł: Odp: cgminer
Wiadomość wysłana przez: pdrobek w Październik 05, 2015, 08:37:38 am
masz cgminer-a skompilowanego z obsługą Bifury i antminer? Jeżeli tak to bez sterowania napięciami powinno samo pojechać.
Tytuł: Odp: cgminer
Wiadomość wysłana przez: darex9 w Październik 05, 2015, 06:39:53 pm
raczej nie po prostu zwykły cgminer ściągnięty z neta i stworzony w notatniku plik .bat . A mógłbyś mi tak w kilku słowach oczywiście jak się da jak wygląda taka kompilacja.
Tytuł: Odp: cgminer
Wiadomość wysłana przez: rav3n_pl w Październik 16, 2015, 03:43:40 pm
Najlepiej mieć jednego cgminera który będzie kopał na obu urządzeniach.
Ale to musi być wersja z obsługą obu koparek, z tego co pamiętam to "oficjalna" ma powyłączane.
Jak potrzeba, mogę Ci skompilować.
Tytuł: Odp: cgminer
Wiadomość wysłana przez: darex9 w Październik 19, 2015, 07:21:42 pm
Byłbym bardzo wdzięczny. Ewentualnie mógłbyś opisać jak się robi może samemu bym temu podołał.