Witaj
Potwierdzenie rejestracji co jakiś przetwarzam :-) najzwyczajniej w świecie brakuje czasu na to ale mniejsza o większość. Każdy prawilny użytkownik prędzej czy później dostanie wejście na forum.
RoadMap bardzo popularne ostatnimi czasy stwierdzenie powoli się krystalizuje jego zarys. Od pewnego czasu, o ile dobrze pamiętam pracuję nad przeportowaniem bitcoinj na polcoinj. Jest to biblioteka główna dla portfela mobilnego. W międzyczasie dołożyłem kilka swoich optymalizacji do tej że biblioteki. Po pierwszych sukcesach, razem z rav3n_pl zaczniemy pracę nad portfelem Polcoina właśnie z segwitem i atomowymi swapami ;-)
Masz dokładnie rację z zagranicznymi giełdami, mało ich to interesuje czy to jest polcoin czy germancoin czy cokolwiek innego. W 2014 było już dużo alt-ów a teraz to już jest zatrzęsienie i giełdy mają ogólnie wywalone na to co to jest i po co to jest. Liczy się obrót a zatem przychód z tytułu prowizji. Tutaj nic dziwnego bo przecież serwery same się nie opłacą, ludzie pensje też chcą dostać na czas na konto. Mówię tutaj o naszych rozmowach z
http://beatcoin.pl/ gdzie bez problemu moglibyśmy być notowani z tym że ja jako lider Polcoina sam nie jestem w stanie zrobić rynku :-) dlatego skupiam się na rozwoju samej sieci.
Usługi oparte o Polcoina jeżeli się uda wszystko wdrożyć tak jak jest w planach powinny w pierwszym kwartale 2018 roku zostać uruchomione. Wolę zachować wstrzemięźliwość w nakreślaniu zarysów gdyż dopiero negocjujemy z firmami ich finalny wygląd. Co do jednej mogę tylko powiedzieć więcej, nie ma podobnej usługi na rynku PL ale na świecie już są oparte o łańcuch BTC.
Temat ostatnio