Forum SMF zostało uruchomione!
Cytat: pdrobek w Styczeń 12, 2021, 09:01:04 pm wczoraj wysylalem pakiet PLC i taka sama sytuacja byla, wislaly w mempoolu. Dzis zrobilem zapa na portfelu aby usunac te transakcje i ponowic. Zap leci do terazWiesz , fajnie, tylko do mnie trzeba drukowanymi literami. . Nie wiem co to "zap". Zrobiłem natomiast reindex. Czekałem chyba z 24 godziny i bez zmian. Dzisiaj znowu wysłałem setkę i efekt identyczny, tzn. nic się poprawiło. Niby numery transakcji mam, ale w eksploratorze u @chmielo ich nie widać.
wczoraj wysylalem pakiet PLC i taka sama sytuacja byla, wislaly w mempoolu. Dzis zrobilem zapa na portfelu aby usunac te transakcje i ponowic. Zap leci do teraz
Reindex to co innego. Bardziej przyda się rescan. "zap" to "zapwallettxes" - inna opcja, tak jak reindex i rescan, ale usuwa historię własnych transakcji z portfela i uruchamia rescan czyli jeszcze raz je przelicza i dodaje w widoku.
Explorer odpalony. Poprawiłem też linki do explorera w poolu.
Już naprawione. Skrypt, który aktualizuje bazę mi się przywiesił.
Nie pamiętam jak to było na starej wersji przed awarią dysku. Teraz jakoś to fajniej działa. Teraz dopiero raz mi się wywaliło i zaktualizował się od momentu wywalenia, tak więc od zera nie jechał.